Deze Kunstavond nodigen wij u uit voor een special reading van de tentoonstelling NO HUMANS INVOLVED. Deze tentoonstelling werd gemaakt door het multidisciplinaire kunstenaarscollectief HOWDOYOUSAYYAMINAFRICAN?, dat gedurende twee maanden in residency in Rotterdam was. Via video- en sculpturale installaties, drukwerk, geluidswerken en korte films onderzoekt het collectief de diverse vormen die onze identiteit door sociale en historische factoren heeft aangenomen. NO HUMANS INVOLVED protesteert tegen ingesleten ideeën over schoonheid en creëert nieuwe perspectieven op wie en wat we ‘mens’ noemen.

Voor de duur van de tentoonstelling heeft Witte de With gastmoderators uitgenodigd een ‘reading’, oftewel interpretatieve rondleiding, te geven door de tentoonstelling. Gedurende de Kunstavond zal Teana Boston-Mammah (onderzoeker van de Hogeschool Rotterdam) haar visie geven op NO HUMANS INVOLVED, van 18.00-19.00 uur bij Witte de With. Meer readings vinden deze zomer plaats, kijk op NO HUMANS INVOLVED voor meer informatie.

Aansluitend aan de reading start om 19.00 uur de gratis Kunstblock Tour bij de balie van Witte de With Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50, wees welkom voor een rondje om het blok.