Deze zomer organiseert Witte de With speciale readings van de tentoonstelling NO HUMANS INVOLVED. Deze tentoonstelling werd gemaakt door het multidisciplinaire kunstenaarscollectief HOWDOYOUSAYYAMINAFRICAN?, dat gedurende twee maanden in residency in Rotterdam was. Via video- en sculpturale installaties, drukwerk, geluidswerken en korte films onderzoekt het collectief de diverse vormen die onze identiteit door sociale en historische factoren heeft aangenomen. NO HUMANS INVOLVED protesteert tegen ingesleten ideeën over schoonheid en creëert nieuwe perspectieven op wie en wat we ‘mens’ noemen.

Voor de duur van de tentoonstelling heeft Witte de With gastmoderators uitgenodigd een ‘reading’, oftewel interpretatieve rondleiding, te geven door de tentoonstelling. Op 3 juli zal Samir Bantal (architect en Executive Manager, OMA) zijn visie geven op NO HUMANS INVOLVED, van 18.00-19.00 uur bij Witte de With. Een vorige reading werd gegeven door Teana Boston-Mammah (onderzoeker van de Hogeschool Rotterdam).

De reading vindt plaats tijdens de maandelijkse Kunstavond. Elke eerste vrijdag van de maand is Witte de With Center for Contemporary Art gratis open tussen 18.00 en 21.00 uur, samen met onze Kunstblock partners in en rondom de Witte de Withstraat: TENT, Showroom MAMA, V2_ Instituut voor de Instabiele Media en WORM Instituut voor Avantgardistische Recreatie. Aansluitend aan de reading start om 19.00 uur de gratis Kunstblock Tour bij de balie van Witte de With Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50, wees welkom voor een rondje om het blok.