Douglas Coupland
M
M
Douglas Coupland

Douglas Coupland (1961) is een Canadese schrijver, kunstenaar en designer. Hij publiceerde veertien romans, alsook een verzameling korte verhalen, zeven non-fictie boeken en een aantal scenario’s voor film en televisie. Couplands geschreven en visuele werken verbinden hoge en lage cultuur, web technologie, religie en veranderingen in het menselijke bestaan die worden veroorzaakt door de moderne technologie. Met een scherpe blik en humor die doet denken aan kunstenaarsduo Fischli en Weiss, bevraagt Couplands werk hedendaagse kwesties en suggereert het nieuwe manieren waarop we de wereld kunnen zien.

In 1991 publiceerde hij zijn eerste roman, Generation X, wat uiteindelijk een internationale bestseller werd. Sinds hij in zijn debuut een hele generatie feilloos omschreef, weet Coupland de Zeitgeist als geen ander te vangen.

The Cloud Is The New Infinity

Met The Cloud Is The New Infinity (2017) presenteert de gerenommeerde auteur en kunstenaar Douglas Coupland een speciaal voor Witte de With ontwikkelde versie van zijn beroemde serie Slogans for the Twenty-First Century. Zijn solotentoonstelling Bit Rot was te zien bij Witte de With van 11 september 2015 tot en met 3 januari 2016. De opbrengst van de verkoop van deze editie gaat deels naar de kunstenaar en deels naar het instituut.

Meer info