Duik in de verbazingwekkende wereld van schrijver en kunstenaar Douglas Coupland. Tijdens deze exclusieve print- en designworkshop creëer je onder begeleiding van Coupland je eigen slogan posters op een hoge-snelheid grootformaat Ricoh printer. Onder het genot van professioneel verzorgde cocktails verken je de mogelijkheden van één van de meest populaire lettertypes van de vorige eeuw: het Helvetica font. In korte opdrachten, geïnspireerd door Couplands Slogans for the 21st Century, waarin hij kreten als ‘I miss my pre-internet brain’ en ‘the future loves you but doesn’t need you’ samenbrengt, ontwerp jij je eigen posters met uitsluitend dit lettertype. De resultaten van de workshop worden tijdens het Festival Kunst in het Witte de Withkwartier tentoongesteld.

Cocktails & Helvetica vindt plaats in het kader van Futurosity, een jaar durende manifestatie waarin Kunstblock samen met Douglas Coupland het idee van de toekomst onderzoekt in verschillende projecten, tentoonstellingen, workshops en evenementen. Van 11 september 2015 t/m 3 januari 2016 is Douglas Couplands solotentoonstelling Bit Rot te zien bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Deelname

Deelname en cocktails zijn gratis. Plaatsen zijn beperkt.
Wil je deelnemen? Leg dan in één zin uit waar jouw passie voor het Helvetica lettertype vandaan komt en stuur deze samen met een link naar je portfolio voor 8 september naar [email protected]. Vermeld ‘Cocktails & Helvetica’ in je onderwerp. Voor de workshop zelf dien je je eigen laptop mee te nemen en om te kunnen gaan met Adobe Photoshop / Illustrator.

Over Kunstblock

Kunstblock is de naam van een samenwerkingsverband van kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie.

Futurosity is onderdeel van Rotterdam viert de stad! en wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam en The Art Of Impact.

—Ondersteund door

Gemeente Rotterdam
The Art of Impact