A Fictional Residency is de titel van een bundel die zes kortverhalen bevat, geschreven door zeven schrijvers in vier dagen tijd tijdens het gelijknamige project dat plaatsvond bij Spring, Hong Kong in juni 2013. Nederlands auteur Oscar van den Boogaard en de Hong Kongse beeldend kunstenaar Nadim Abbas, schrijver-regisseur Enoch Cheng, journaliste Doretta Lau en architectenduo MAP Office (Laurent Gutierrez en Valérie Portefaix) schreven elk een kortverhaal waarin zij de rol van fictie in hun eigen werk verkennen.

Voor The Social Contract nodigden Witte de With en Spring vijf schrijvers uit om te reageren op dit project waarbij het publiek uitgenodigd wordt een Participatie- en Vertrouwensovereenkomst te ondertekenen alvorens de tentoonstellingsruimte van Spring in Hong Kong te betreden. Op die manier wordt de toeschouwer deel van een tijdelijke gemeenschap van stille deelnemers die allen akkoord gaan met de geheimhouding van wat er precies in de tentoonstelling te zien is. Met bijdragen van Betti-Sue Hertz (Directeur van de ‘visual arts’ afdeling van het Yerba Buena Center for the Arts, San Francisco), Mia Jankowicz (schrijver en curator, Cairo en Londen), Ruba Katrib (Curator SculptureCenter, New York), Alana Kushnir (curator, Londen), en Venus Lau (curator en schrijver, Hong Kong).

Bibliotheek (Library) is een boekenlijst samengesteld door alle deelnemers aan Moderation(s) en dient zowel als bibliografie voor het project en als fysieke bibliotheek geïnstalleerd in Witte de With en Spring. Alle deelnemers aan Moderation(s) worden uitgenodigd om titels aan te dragen, zodat er een alsmaar groeiende bibliotheek ontstaat die vervolgens eenvoudig door iedere persoon en ieder instituut kan worden aangelegd.

—Downloads