U bent van harte welkom op zondagmiddag 26 mei voor de opening van de zomertentoonstellingen bij Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam, met:

Mariana Castillo Deball, een solotentoonstelling

Deze solotentoonstelling presenteert drie verschillende soorten werk -en werelden- gemaakt door Castillo Deball in de afgelopen tien jaar. Deze werken verbinden materiële plooien met ideeën die zich ontvouwen, waarbij meerdere vormen van tijd worden ervaren in de lege ruimten van een tekening, in de negatieve ruimte van de beeldhouwkunst, of in de kreukels van een oppervlak. Het werk van Castillo Deball toont consequent de manieren waarop het verstrijken van de tijd geïllustreerd, georganiseerd en uitgedrukt wordt in zowel de natuur als in kunstgrepen.

Melike Kara, nieuw werk

Voor haar tentoonstelling in Witte de With heeft Kara een nieuw oeuvre gemaakt, waaronder een reeks grote werken op canvas, en een installatie van houtsculpturen met tussenkomst van verf en andere materialen. Van wezenlijk belang voor de praktijk van Kara is de voortdurende artistieke verkenning van haar culturele achtergrond in Koerdistan. Deze artistieke verkenning begint, uiteindelijk, met het geloof dat kennis wordt geproduceerd door middel van rituelen en mondelinge geschiedenissen; dat deze processen nieuwe betekenissen mogelijk maken voor objecten en ontmoetingen.

Cecilia Vicuña, een retrospectieve tentoonstelling

Deze tentoonstelling brengt meer dan honderd werken samen van dichter, beeldend kunstenaar en activist Cecilia Vicuña. Sinds de jaren zestig heeft de kunstenaar een radicaal perspectief gevormd over de relatie tussen kunst en politiek, middels haar geschreven en beeldend werk. Voor haar tentoonstelling, georganiseerd door Witte de With en samengesteld door gastcurator Miguel A. López, wordt een aantal kunstwerken, documenten en parafernalia voor de allereerste keer getoond.

De tentoonstelling wordt begeleid door de publicatie Cecilia Vicuna: Seehearing the Enlightened Failure, onder redactie van López en uitgegeven door Witte de With. De publicatie brengt drie nieuwe en twee bestaande essays over Vicuña's werk samen, plus een bloemlezing van diverse teksten geschreven door de kunstenaar zelf.

Deze tentoonstellingen worden georganiseerd door Witte de Withs directeur, Sofia Hernández Chong Cuy, en haar team: Samuel Saelemakers, curator; Rosa de Graaf, associate curator; Jessy Koeiman, programmamaker collectief leren; Wendy van Slagmaat-Bos, productiemedewerker. Een reeks publieke programma's wordt georganiseerd in samenhang met de tentoonstellingen. Bekijk onze agenda voor meer informatie.

Persafbeeldingen voor alle tentoonstellingen en biografieën van alle deelnemende kunstenaars kunnen via deze link worden gedownload. Voor persaanvragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Lavèn via [email protected] of bel +31 10 411 01 44.