Interactieve rondleidingen

Hedendaagse kunst is discipline overschrijdend, maakt gebruik van diverse media en materiaal en is ontvankelijk voor verschillende interpretaties. We streven ernaar om jongeren kennis te laten maken met hedendaagse kunst op een stimulerende en toegankelijke wijze. Tijdens een bezoek worden vragen of interesses van de scholieren, maar ook hun verwondering of verontwaardiging als uitgangspunt genomen. Ze ontwikkelen waardevolle tools waarmee ze zich kritisch kunnen verhouden tot cultuur in het algemeen. We raden schoolgroepen, die ons voor het eerst bezoeken, een interactieve rondleiding aan door één van onze professionele mediators.

Reserveringen

1 tot 2 uur, 15 deelnemers per groep.
€ 50,- per groep, per uur inclusief entree.

Contact

+31 (0)10 411 01 44
[email protected]

100% Hedendaags

100% Hedendaags is een compleet (dag)programma over hedendaagse kunst en beeldcultuur in Rotterdam georganiseerd in samenwerking met onze collega's van TENT en Showroom MAMA. Ontdek het Witte de With stadskwartier en bezoek drie unieke kunstinstellingen. Tijdens een programma onder leiding van professionele Art Mediators, bezoeken studenten een of meer van onze lopende tentoonstellingen. Het 100% Hedendaags programma behelst niet alleen kijken naar kunst en erover praten, maar omvat ook een speciale workshop op locatie.

Reserveringen

Voor meer informatie zie de 100% Hedendaags website.

Voor docenten

Ter voorbereiding op een bezoek, zijn leraren van harte welkom voor een (informeel) gesprek en een korte rondleiding door de huidige tentoonstelling met de curator van de onderwijsprogramma’s. In samenwerking met leerkrachten en scholen kunnen we ook projecten op maat aanbieden.
Neem dan contact op met Educatie door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen met +31 (0) 104110144.

Contact

+31 (0)10 411 01 44
[email protected]

Hoger Onderwijs

Ons programma voor het hoger onderwijs is er voor zowel individuen als groepen en verrijkt via vernieuwende modellen het begrip van hedendaagse kunst en omvat educatieve en op theorie gerichte activiteiten, variërend van workshops en lezingen tot aan leesgroepen en collaboratief onderwijs.

Bekijk de pagina van Studium Witte de With voor ons volledige hoger onderwijsprogramma.