Touda Bouanani
M
M
Touda Bouanani

Kunstenaar Touda Bouanani (1996, Marokko) woont en werkt in Rabat. Ze werkt vooral met video, maar ook met fotografie, installaties en papier. Haar werk wordt gekenmerkt door de constante zoektocht naar een dialoog tussen poëtische tekst en het beeld. Haar praktijk voedt zich met intieme en familiale verwijzingen, alledaagse voorwerpen, en kinderen, verwijzend naar universele thema's als schoonheid, eenzaamheid en liefde.

Bouanani is afgestudeerd aan de Ecole des Beaux Arts in Bordeaux. Haar werk is getoond op de CAPC, Bordeaux, The Whitney Museum, en MoMA in New York, Appartment 22 en Le Cube in Rabat, en Les Halles de Schaerbeeck in Brussel. Ze heeft deelgenomen aan tal van publicaties, lezingen, workshops en presentaties over het werk van haar vader de filmmaker, illustrator, romanschrijver en dichter Ahmed Bouanani (1938-2011), bij Tate Modern, Londen; de Nejma Review, Tanger; DK Editions, Casablanca; Editions Verdier, Parijs; MoMA, New York; Cinémathèque de Tanger, Tanger; en Jeu de Paume, Parijs.

Bouanani werkt op dit moment aan de oprichting van een vereniging voor het behoud en de promotie van het werk van Ahmed Bouanani.