New Urban Collective
M
M
New Urban Collective

New Urban Collective (NUC) is een vereniging van studenten en young professionals voor de ‘empowerment’ van jonge mensen met een etnische minderheidsachtergrond. N.U.C. wil hun positie versterken door persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, zelfbewustzijn te vergroten en namens deze groep als spreekbuis te fungeren. Ze organiseren symposia, conferenties, debatten en mentorprogramma’s op het gebied van educatie, carrière, culturele diversiteit en antiracisme.

Jessica de Abreu (1989, NL) studeerde Social and Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het verlengde van haar interesse in de Afrikaanse diaspora deed zij onderzoek naar opwaartse sociale mobiliteit in New York, Amsterdam en Londen. Al vanaf jonge leeftijd is zij regelmatig betrokken bij (filmwerkzaamheden van) diverse politieke, sociale en culturele organisaties die zich bezig houden met empowerment voor multiculturele gemeenschappen, door het creëren van meer zelfbewustzijn en het aanmoedigen van kritische reflectie. Tijdens haar tweede studie Culture, Organization and Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam richtte haar onderzoek zich op sociaal ondernemerschap in zwarte gemeenschappen in Engeland vanuit postkoloniaal perspectief.

Mitchell Esajas (1988, NL) is mede-oprichter en voorzitter van New Urban Collective. Hij is als sociaal ondernemer betrokken bij diverse maatschappelijke projecten op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit en duurzaamheid. Onder deze projecten is ook The Black Archives, een archief in Amsterdam dat bestaat uit meer dan 300 unieke boeken, documenten en objecten over de aanwezigheid en het verzet van de zwarte gemeenschap in Nederland. Mitchell studeerde Bedrijfswetenschappen en Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Momenteel werkt hij part-time als studieadviseur Antropologie en als programmamanager van de master Medische Antropologie op de Universiteit van Amsterdam.