De Art In The Age Of… publicatie is gepubliceerd ter gelegenheid van het gelijknamige één jaar durende programma van Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam (23 januari 2015 – 3 januari 2016). Het project bestond uit een driedelige tentoonstellingsserie, namelijk Art In The Age Of…Energy And Raw Material, Art In The Age Of…Planetary Computation en Art In The Age Of…Asymmetrical Warfare, naast gerelateerde lezingen en filmavonden.

Het eenjarige Art In The Age Of… programma onderzocht de toekomstige kunstproductie in de 21e eeuw, en richt zich eerder op de circulatie van kunst en haar onderliggende economie, dan op de locaties en territoria van kunst, meer op de besmettelijke expansie van kunst dan op de stilstand ervan binnen afgebakende media.

De publicatie Art In The Age Of… richt zich op belangrijke, actuele onderwerpen binnen de creatie en verspreiding van kunst, met een focus op energie en grondstoffen, wereldwijde digitale data en asymmetrische oorlogsvoering. Het boek vormt zo een document van het jaar durende gelijknamige programma, en presenteert interviews en essays van de belangrijkste deelnemers aan het programma, afgewisseld met artistieke interventies.

Het boek is samengesteld door Defne Ayas (directeur Witte de With), Natasha Hoare (Associate Curator Witte de With) en Adam Kleinman (hoofdredacteur WdW Review) en bevat interviews met kunstenaars die betrokken zijn geweest bij de verschillende tentoonstellingen van het Art In The Age Of… programma, namelijk Rossella Biscotti, James Bridle, Céline Condorelli, John Gerrard, Femke Herrengraven, David Jablonowski, Navine G. Kahn-Dossos, John Menick, Trevor Paglen, Susan Schuppli, Tom Tlalim, José Antonio Vega Macotela en Anton Vidokle. Daarnaast bundelt de publicaties essays van schrijvers, wetenschappers en denkers die betrokken zijn geweest bij ons dynamische serie lezingen en filmavonden, namelijk Alexandra Bradford, Natasha Ginwala, Mike Jay en Mohammad Salemy. Het boek is verder verrijkt met speciale kunstenaarsbijdragen van Nina Canell en David Jablonowski, alsmede met fotodocumentatie van de drie tentoonstellingen Art In The Age Of…Energy And Raw Material, Art In The Age Of…Planetary Computation en Art In The Age Of…Asymmetrical Warfare.

De publicatie geeft visueel weer hoe de tentoonstellingen in elkaar overlopen; kunstenaars van de ene tentoonstelling verplaatsen zich naar de volgende met dezelfde of verschillende werken, waardoor we reflecteren op het effect van een nieuwe context van een kunstwerk binnen de tentoonstellingsruimte en de raakvlakken van de onderzoeksgebieden van de verschillende tentoonstellingen.