Programma—Zonder titel
M
M
Zonder titel
6 mei 2018 – 31 maart 2019

In het project Zonder titel komen programmadoelstellingen op het gebied van tentoonstellingen en educatie samen. Met steeds wisselende kunstinstallaties en activiteiten, evenals een boekhandel en een initiatief voor collectief leren, is dit langlopende project voortdurend in beweging. Zonder titel werd in mei 2018 geopend in de zaal op de nu gratis toegankelijke begane grond. Het project is als een matroesjka-pop, waarbij het ene werk een ander omvat, met daarbinnen weer een ander werk, enzovoorts. Om deze veelgelaagde ervaring over te dragen maakt Zonder titel gebruik van verscheidene presentatievormen. De afzonderlijke tentoonstellingen wisselen in verschillend tempo en nodigen uit tot diverse vormen van kunstbeleving.

Met dit in gedachten, werden de meubels in Zonder titel besteld bij de interdisciplinaire ontwerpstudio Muebles Manuel. Het omvat tafels en stoelen, boekenkasten en vitrinekasten, waarbij de laatste elk tentoonstellingsseizoen nieuwe projecten toont. Een van de twee vitrines in Zonder titel is speciaal gewijd aan presentaties die putten uit de rijke tentoonstellingsgeschiedenis van Witte de With. De tweede vitrine bevat artistieke en curatoriële projecten die in opdracht zijn gemaakt. Iedere maand groeit het aanbod van de boekhandel met een thematische selectie, samengesteld door het team van Witte de With of een genodigde. De inventaris omvat daarnaast publicaties over kunstenaars uit het tentoonstellingsprogramma en eigen uitgaven van Witte de With. Ook TENT en CBK Rotterdam selecteren publicaties, steeds met een duidelijke link met de stad Rotterdam.

Zonder titel is eveneens de locatie voor evenementen en publieksprogramma's, die hoofdzakelijk plaatsvinden in het weekend. Een aantal evenementen voor de komende maanden staan al gepland; raadpleeg de kalender voor het overzicht.

Zonder titel is tentoonstellingszaal én klaslokaal, én boekhandel. Dit maakt de ruimte tot een epicentrum voor collectief leren. In de herfst van 2018 start een werk-leertraject voor Rotterdamse jongeren, met cursussen variërend van kunstgeschiedenis tot evenementenorganisatie en bedrijfskunde. Via een wervingsprogramma zal een team worden samengesteld om deze activiteiten in het kader van Zonder titel te organiseren, in samenwerking met de staf van Witte de With.