Morality wordt ingeluid met twee parallelle beginaktes, die een aantal onderling verbonden uitspraken presenteren over onze relatie met de (visuele) wereld om ons heen.

Act I: Beautiful from Every Point of View
10 oktober 2009 – 10 januari 2010

Act II: From Love to Legal
10 oktober 2009 – 7 februari 2010

Opening vrijdag 9 oktober, 18.00 – 21.00 uur.
Met een performance van Spartacus Chetwynd, herhaaldelijk tussen 19.00 – 21.00 uur.

Act II: From Love to Legal onthult de vorm die het grijze gebied tussen beelden en macht kan aannemen, middels referenties aan biografische, anekdotische, persoonlijke en feitelijke geschiedenissen.

Met de titel van de tweede akte wordt een cyclisch traject aangeduid dat wortelt in het privé-leven, in een tijd en ruimte waarin, in de woorden van Barthes, men “geen beeld noch object” is. Betekent dit dat er een ruimte en tijd bestaan buiten de invloedssfeer van macht, waarheid en moraliteit?

From Love to Legal brengt een selectie van hedendaagse kunstwerken samen die ons confronteren met de tegenstellingen tussen anekdotisch en feitelijk, persoonlijk en historisch, waardoor het problematisch wordt om het onderscheid te maken tussen verlangen en zelfs de meest ascetische relatie tot de wereld.

Deelnemende kunstenaars

Isa Genzken, Joachim Koester, Christodoulos Panayiotou, Isabelle Pauwels, Mark Raidpere, Tobias Rehberger, Nedko Solakov, Danh Vo, Peter Waechtler, Katarina Zdjelar.

The Triumph of Death and King Midas

Performances door Spartacus Chetwynd
vrijdag 9 oktober 2009
(herhaald tussen 19.00 en 21.00 uur)

Spartacus Chetwynd (Londen, 1973) geniet met name bekendheid om haar barokke, muzikale en surrealistische performances met humoristische beeldcitaten uit de kunstgeschiedenis en literatuur, pop- en volkscultuur. De performances of mimevoorstellingen getiteld The Triumph of Death and King Midas worden uitgevoerd door de begeleidingsband the Princess in the Tower; samen met Chetwynd vertolken zij het verhaal uit Cautionary Tales.

Deze performance is het eerste project in een reeks die uiteindelijk culmineert in een driedaags performance festival in het voorjaar van 2010. Samengesteld door Renske Janssen.

Gratis rondleidingen

(NB niet bedoeld voor groepen)

  • Iedere woensdag om 15:00 uur door een stafmedewerker – GRATIS (excl. toegangsprijs)
  • Iedere zondag om 15:00 uur – GRATIS (excl. toegangsprijs)

Voor andere rondleidingen

  • Voor groepen (10+ personen)
  • Op andere dagen / tijden
  • In andere talen (Arabisch, Engels, Frans, Duits, Pools, Spaans)
  • Op aanvraag en tegen betaling – 60€.

Meer informatie en reserveren via e-mail [email protected] of telefonisch 010 4110144.

—Ondersteund door

Danish Arts Council
Cypriot Ministry of Culture