De eerste, Act VII, vindt plaats op grote afstand van Rotterdam en is speciaal gerealiseerd voor het ‘wereldtoneel’ van de World Expo 2010 in Shanghai.

Het betreft een groepstentoonstelling in het Dutch Culture Centre, Shanghai getiteld Nether Land (van 20 juni tot 11 juli 2010). In deze tentoonstelling wordt de beschouwer uitgenodigd te reflecteren over de paradox van een culturele en een nationale identiteit. Er worden kunstwerken getoond van een groep internationale kunstenaars, die ieder voor zich een verschillende relatie aangaan met een verafgelegen land, anders dan waar zijzelf wonen of geboren zijn, zoals bijvoorbeeld China, Europa, Afrika of het Midden Oosten. Daarbij vermijden de kunstenaars een enkelvoudig portret te geven van juist een specifiek land of van een specifieke cultuur.

—Ondersteund door

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de genereuze ondersteuning van de Gemeente Rotterdam, Mondriaan Stichting en Dutch Culture Centre / Netherlands China Arts Foundation. Met dank aan het Fonds BKVB.