Deze ongebruikelijke samenwerking tussen de kunstenaars Patrick Bernier en Olive Martin en de advocaten Sylvia Preuss-Laussinotte en Sébastien Canevet, het resultaat van jarenlang gesprekken, stelt voor om op een nieuwe manier te kijken naar de regelgeving met betrekking tot de mobiliteit, verspreiding en immigratie binnen en over de Europese grenzen. De performance, die voor het eerst in Nederland wordt gepresenteerd, toont de twee advocaten die, met hun gezicht naar het publiek gewend, het Europese Hof voor de Rechten van de Mens verzoeken het uitwijzingsbevel tegen hun cliënt op te heffen, op grond van het feit dat hij de co-auteur, bewaker en exclusieve uitvoerder van een ontastbaar work-in-progress is, en daardoor onder de bescherming van het intellectuele-eigendomsrecht valt. Door de instrumenten van het intellectuele-eigendomsrecht te verplaatsen naar het terrein van de immigratiewetten, en door in de eerste plaats een auteur te zien waar de autoriteiten slechts een buitenlander zien, belooft de performance nieuwe perspectieven te bieden op de beoordeling van een zaak die veel aanknopingspunten heeft met actuele kwesties.

Route naar Erasmus Universiteit, C gebouw, lokaal CB3

Vanaf Centraal Station: Neem Metro D naar Beurs, en stap daar over op metrolijn A, B of C naar Kralingse Zoom (9 minuten).
Vanaf Beurs of Blaak: Neem metrolijn A, B of C naar Kralingse Zoom.

Het C-gebouw ligt op 5 minuten lopen vanaf de metro. De ingang ligt aan de zuidzijde van het gebouw, bekijk een kaart hier.

Georganiseerd in samenwerking met de Rechten facilteit van de Erasmus Universiteit, en de studievereniging Rechten. Het programma wordt ondersteund door het Institut Français, Sjöcrona Van Stigt en het Erasmus Trustfonds.

Witte de With bedankt: Jeanne Gaakeer, Helen Stout, Farshida Zafar en Jeanne Beck.