In september van dit jaar heropenen we MELLY via een TRANSITIE-programma. We vragen ons af wat het betekent om weer samen te zijn, op afstand, in MELLY? Hoe navigeren we en delen we onze gedachten, ideeën en gevoelens offline?

Het TRANSITIE-programma begint op 4 september 2020 met Looking Back/Looking Forward, als onderdeel van de Kunstavond XL. De avond wordt geleid door Fellows en jongeren van het Werk Leer Project 2019/2020 en wordt mede georganiseerd door Aqueene Wilson en Ban Tawfiq. We nodigen oude collega's en jongeren uit om samen te komen en de heropening van MELLY te vieren met de première van hun gezamenlijke video-opname door kunstenaar en filmmaker Robert-Jonathan Koeyers.

We sluiten de avond af met de lancering van de video van Chanel Vyent en Evelyn Bakker, waarin zij de creatieve praktijk achter I KNOW TEN THOUSAND WOMEN individueel delen en hun project offline en in MELLY presenteren. Chanel en Evelyn komen 12 September terug in MELLY voor het event TRANSITIE: When Art Becomes Active.

Een performancestuk dat een brug slaat tussen een individuele online zoektocht naar een collectieve offline ervaring met de focus op performance, kunst en bewustwording.

TRANSITIE PROGRAMMA

Gedurende de eerste drie weken zal MELLY muziek en live dans optredens organiseren, georganiseerd door onze Collective Learning Fellows Tyler Calister en Ban Tawfiq. Het TRANSITIE-programma wordt afgesloten met een KEYNOTE-lezing van Silvia Federici over de samenhang tussen gezondheid en politieke crisis, gemodereerd door iLiana Fokianiki.