Programma—Werk/Leer Project 2019–2020
M
M
Werk/Leer Project 2019–2020

Voor Rotterdamse jongeren tussen de 17 en 24 jaar oud biedt Witte de With een leer/werkprogramma aan. Tijdens dit traject combineren jongeren werken met leren en doen ze vaardigheden en inspiratie op om zichzelf te ontwikkelen.

De eerste editie van dit programma liep van september 2018 tot februari 2019 en telde negen deelnemers. Negen jongeren werkten samen met Witte de With’s Programmamaker Collectief Leren aan gastvrijheid en publiek programma voor jongeren. Ze volgden een serie workshops waarbij thema’s als identiteit, kunst en ondernemerschap centraal stonden.

Als onderdeel van het programma kregen de deelnemers de opdracht een nieuwe identiteit voor de ruimte te ontwikkelen. Dit resulteerde in de naam MELLY, een meer gastvrije omgeving en een programma dat gestoeld is op gesprek en uitwisseling.

De editie van dit jaar heeft als doel om gezamenlijk een visie op cultuur te formuleren en een plan te ontwikkelen om die visie te verwezenlijken bij MELLY, gevestigd aan Witte de With in Rotterdam.