Na het succes van de eerste uitvoering van dit groepsritueel tijdens Museumnacht, keert kunstenaar Andrea Éva Győri terug naar Witte de With om samen de tijger in onszelf op te roepen. In het kader van Een tentoonstelling met een audioscript door Sarah Demeuse en Wendy Tronrud en een soundtrack door Mario García Torres in samenwerking met Sol Oosel, werd Győri uitgenodigd om een nieuwe performance te maken.

Als reactie op het centrale thema van de tentoonstelling –het fenomeen van de drop-out– stelt Győri vragen als: “Hoe kunnen we een ruimte maken waarin we zwak kunnen zijn? Een ruimte waarin we leren hoe te stoppen? Ruimte om trots te zijn? Ruimte om een tijger te worden?”
De kunstenaar nodigt het publiek uit deel te nemen in een ritueel waarin de tijger opgeroepen wordt als symbool van kracht en wilde energie, gevaar en schoonheid.

In haar werk roept Andrea Éva Győri een universum op waarin het lichaam een betekenisvolle drager is van emotionele en zintuiglijke expressies. Haar tekeningen, video’s en sculpturen verkennen thema’s als seksualiteit, onafhankelijkheid, plezier en genezing.