Witte de With nodigt je uit voor de opening van Kunsthalle for Music. Wees welkom op donderdag 25 januari tussen 17:00 en 21:00 uur.

Programma

17:00 uur

Opening van de Kunsthalle for Music met opvoeringen van repertoirewerken door o.a. Hassan Khan, Christian Marclay, Peter Fengler, Yoko Ono en Marcel Duchamp.

18:00 uur

Welkomstwoord door Sofia Hernandez Chong Cuy (Directeur, Witte de With) en Ari Benjamin Meyers (Artistiek Directeur, Kunsthalle for Music) gevolgd door Anthem, een nieuw werk gecomponeerd door Meyers voor het Kunsthalle for Music ensemble, team en publiek.

18:30 uur

Doorlopende Kunsthalle for Music live tentoonstelling tot 21:00 uur, met o.a. nieuw werk van Dominique Gonzalez-Foerster.

Kunsthalle for Music

In Kunsthalle for Music voert een ensemble op locatie een vier uur durende muziekpartituur van kunstwerken op, uit een “repertoire” of collectie samengesteld uit bestaande en in opdracht gemaakte solo’s, duetten en groepsstukken. Het ensemble is aanwezig in de zalen op de tweede en derde verdieping op donderdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00 tot en met 17:00 uur en op vrijdagen van 17:00 tot en met 21:00 uur.
 
Hoewel de kunstwerken die onderdeel uitmaken van het partituur worden aangegeven met tekstbordjes op de muren in de zalen, is er geen vaststaand schema voor wanneer welk stuk wordt geactiveerd. Zoals gecomponeerd door Ari Benjamin Meyers, staat de tentoonstellingspartituur open voor variaties die op deze manier elke dag een unieke interpretatie en ervaring kan bieden. We moedigen u aan om Kunsthalle for Music meer dan eens te bezoeken.
 
Ook als het ensemble niet aanwezig is of niet de gehele tijd optreedt, houdt Kunsthalle for Music haar deuren open voor publiek. Als u een bezoek brengt op een dergelijk moment, kunt u op andere manieren de activering van de zalen beleven. Leden van het ensemble kunt u bijvoorbeeld tegenkomen terwijl ze de ruimte gebruiken om te repeteren of ze kunnen een opname hebben achtergelaten als ze afwezig zijn. U zou ook schoolgroepen kunnen ontmoeten die een speciaal in opdracht gemaakt werk van Andre Heuvelman aan het instuderen en uitvoeren zijn.

Meer informatie

Onze opening valt samen met de opening bij TENT Rotterdam (gevestigd in het hetzelfde gebouw op Witte de Withstraat 50).