STIJN KEMPER

maart 2019 — juni 2019

Fotograaf: Sytze van der Wolk

Stijn Kemper (NL) raakte kort na zijn afstuderen van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, in 2018, betrokken bij Witte de With tijdens het eerste Werk/Leer Project. Dit educatieve project hield zich bezig met de nieuwe functie van de galerieruimte op de begane grond, die als gevolg van dit project Melly werd genoemd. Hierna richtte hij zich tijdens een fellowship op de ontstaansgeschiedenis van Ken Lum’s Melly Shum Hates Her Job (1990), wat leidde tot de archiefpresentatie Over Melly Shum en verschillende publieksactiviteiten. Stijn werkt nu als curator voor Verhalenhuis Belvédère.

TAYLER CALISTER

juli 2019 — maart 2021

Fotograaf: Kavita Badloe Jr.

Tayler Calister (1996) is een trotse gitarist in Rotterdam. Hij is zelf voornamelijk bezig met optreden en gitaarlessen geven. Ook is hij gitarist bij Stichting Vocalsz en werkt sinds een jaartje als Fellow bij Witte de With Center for Contemporary Art.
Hier houdt Tayler zich bezig met het organiseren van evenementen, waarvan de meeste muziek gerelateerd zijn.

BAN TAWFIQ

april 2020 — oktober 2020

Ik ben Ban Tawfiq, ik ben een student architectuur en bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Tijdens mijn bachelor werd ik door mijn professoren aangemoedigd om inspiratie op te doen in kunst, fotografie en film voor mijn architectonische ontwerpen. Mijn investering in een ‘museumjaarkaart’ was zeker een game-changer in mijn ontwerpproces, net als mijn deelname aan het work-learn project 2019/2020 van Witte de With.

Ik heb de fellowship aangevraagd omdat ik wil bijdragen aan het maakproces om van Melly een dynamische ruimte, die gemakkelijk aanpasbaar, toegankelijk is en de nieuwsgierigheid opwekt van de lokale bevolking die langs de prachtige façade loopt te maken. Voordat ik betrokken ben bij het ruimtelijk ontwerp, wil ik ook een reeks evenementen voorstellen in de geest van de "Keynotes" of "Sessions".

Een gewone werkdag uit het leven van een fellow bij Witte de With begint met een heerlijke koffie bij Melly terwijl je door de boekwinkel slentert. Ik bespreek mijn ideeën, mijn concepten en visies met Jessy, wat een brainstormsessie oproept. Dit leidt uiteindelijk tot nieuwe perspectieven, inspiratie en nieuwe to do's. Ik beëindig mijn werkdag door deel te nemen aan een evenement dat wordt gehouden in Melly of door de tentoonstellingen te bezoeken die boven worden gehouden.`

NENE WILSON

september 2020 — maart 2021

Fotograaf: Jessy Koeiman

Nene Wilson (Curaçao) is een caribische autodidact in fotografie met een Bachelor in Kunst en Cultuur. Terwijl ze afstudeerde aan de Erasmus Universiteit werd ze artistiek bekend om haar cultureel verzorgende en fotografisch platform op Instagram, namelijk Nenecreates. Terwijl ze Curaçao blijft vertegenwoordigen in het grootste deel van haar werk, streeft ze doelbewust naar veilige plekken voor gekleurde mensen terwijl ze tegelijkertijd de cultuur van welzijn en inclusie verschuift door een gemeenschappelijke of collectieve lens.