Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam is verheugd de benoeming aan te kondigen van drie nieuwe leden in haar Raad van Toezicht: Fariba Derakhshani, Timme Geerlof en Annuska Pronkhorst. Zij volgen drie uittredende leden op van wie de zittingstermijn eindigde: Jeroen Princen, Nathalie De Vries en Kees Weeda (voorzitter).

"We zijn zeer dankbaar voor hun toezicht op ons instituut en de toewijding waarmee Princen, De Vries en Weeda dit hebben uitgevoerd. Ik ben hen bijzonder dankbaar voor het advies waarmee zij mij in 2018, het eerste jaar van mijn ambtstermijn, hebben bijgestaan," zei Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van Witte de With. "De drie nieuwe leden zullen ons helpen bij het vormgeven en implementeren van ons toekomstige beleid. Hun professionele expertise, plus de diversiteit aan culturele achtergronden die we nu in onze Raad aantreffen, belooft de discussies over onze institutionele visie te verrijken. "

Fariba Derakhshani neemt haar uitgebreide culturele inzicht van hedendaagse kunst in niet-westerse regio’s mee naar Witte de With. Zij is werkzaam bij het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling in Amsterdam, waar zij de programma-coördinator is van de Prins Claus Awards.

Timme Geerlof, geboren en getogen in Rotterdam, brengt zijn juridisch inzicht naar Witte de With. Hij is partner bij Windt Le Grand Leeuwenburgh, hoofd van de afdeling intellectuele eigendom van dit advocatenkantoor en adviseert over een verscheidenheid aan juridische aspecten van ideeën en creaties.

Annuska Pronkhorst, architectuurhistoricus, brengt haar kennis over ruimtelijke implicaties van migratie in steden mee. Zij is partner bij Crimson Historians & Urbanists en mede-oprichter van de Independent School for the City, beide in Rotterdam.

De drie nieuwe leden voegen zich bij de vier huidige leden: kunstenaar Gabriel Lester, gevestigd in Amsterdam; kunstenaar Katarina Zdjelar, gevestigd in Rotterdam; Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht en Annet Lekkerkerker.

Annet Lekkerkerker is sinds 2017 lid van de Raad van Toezicht van Witte de With en zal tijdelijk optreden als waarnemend voorzitter. Zij is Lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van 2009 tot en met de editie van 2019 was zij verbonden aan het Holland Festival, eerst als zakelijk directeur en vanaf 2018 als algemeen directeur.

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst werd in 1990 opgericht als kunsthuis, met als missie het presenteren en bevragen van hedendaags werk van beeldend kunstenaars en cultuurmakers van dichtbij en verder weg. Het organiseert tentoonstellingen, geeft kunstopdrachten, publiceert en ontwikkelt educatieve en samenwerkingsprojecten. De kunstenaars met wie dit non-profit instituut in het bijzonder samenwerkt en het publiek dat wordt betrokken zijn geïnteresseerd in het uitdagend bevragen en verbeelden van ons heden.

Na een serie publieke debatten heeft het instituut de geschiedenis van haar naam onderzocht. Raadpleeg voor meer informatie hierover ons jaarverslag 2018, hier beschikbaar.

Portretten van alle leden van de Raad van Toezicht zijn hier te downloaden.

Witte de With onderschrijft de Governance Code Cultuur en de Code Culturele Diversiteit.