Yuk King Tan
M
M
Yuk King Tan

Yuk King Tan (China/Nieuw Zeeland) is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Hong Kong. In haar werk richt zij zich op de bi-culturele en multiculturele identiteit in een postkoloniale maatschappij die zich continu ontwikkelt.

Haar werk bestaat uit gedetailleerde tekeningen van as en de neerslag van rook, installaties bestaande uit ontploffende rotjes, foto’s van raketten en een gigantische HSBC leeuw van karton, die door de straten van Hong Kong wordt geduwd: vaak poëtische en suggestieve werken die zeer uiteenlopende onderwerpen en media met elkaar verbinden. De overkoepelende thema’s binnen Tans oeuvre leggen haar interesse in culturele herkomst, globale migratie en de wereldeconomie bloot.

Het werk van Tan werk werd tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen, waarvan onder andere: Camden Arts Centre, Londen; Ludwig Forum für Internationale Kunst, Aken; Museum Fridericianum, Kassel; Kunstverein, Hamburg; Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Wellington City Gallery, Nieuw Zeeland; Hong Kong Arts Centre; and Artists Space, New York. Ze was werkzaam in Dunedin, New Plymouth, Queensland, Aken, Sydney, en Londen en nam deel aan de biënnales van Queensland, Vilnius, Auckland, en São Paulo. Tan studeerde af aan de Elam School of Fine Arts, Auckland University, Nieuw Zeeland in 1993. Ook heeft ze lesgegeven op verschillende kunstacademies.