Remco van Bladel
M
M
Remco van Bladel

Remco van Bladel (Amersfoort, 1977) is grafisch ontwerper, gevestigd in Amsterdam. Hij is de mede-oprichter van noise band / kunstcollectief ‘Sonido Gris’, de Nederlandse kunstboek uitgever Onomatopee en vormgever van WdW Review (Witte de With, Rotterdam). Zijn werk richt zich op redactioneel boekontwerp, publishing projecten curatoriële projecten, institutionele identiteiten, interactieve toepassingen en websites.

De studio was verantwoordelijk voor de identiteit en de publicatie van de tentoonstelling van herman de vries op het Nederlandse paviljoen en de ontwikkeling van de Supercommunity, het eflux platform voor de 56ste Biënnale van Venetië .

Tot zijn cliënten behoren kunstenaars als: Navid Nuur, Jonas Staal, Justin Bennett, Gert-Jan Prins en Erik van Lieshout en instellingen als Witte de With, e-flux, New World Summit, Extra City Kunsthal, BAK Basis for Actuele Kunst, de Raad, Museum Jan Cunen, Rijksakademie voor Beeldende Kunsten en STEIM (studio voor elektro-instrumentale muziek).

Hij is docent typografie en grafische vormgeving aan ArtEZ – Kunst en Vormgeving, Arnhem en is een frequent gastdocent aan kunstacademies in heel Nederland en in het buitenland.