Contour en Witte de With Center for Contemporary Art presenteren met Polyphonic Worlds: Justice as Medium een voorbeschouwing op Contour Biennale 8. Een presentatie over de curatoriële benadering en de grafische vormgeving van de biënnale wordt gevolgd door een gesprek tussen kunstenaars Eric Baudelaire, Rana Hamadeh, Lawrence Abu Hamdan en Contour curator Natasha Ginwala.

Tijdens het evenement zal de lijst met deelnemende kunstenaars van Contour Biennale 8 Polyphonic Worlds: Justice as Medium officieel worden aangekondigd.

Rode draad door de achtste editie van de biënnale voor bewegend beeld wordt het thema rechtvaardigheid. De Grote Raad van Mechelen, opgericht in de vijftiende eeuw, herinnert ons aan een gerechtshof dat voor het eerst rationele rechtspraak toepaste in de Nederlanden. Vandaag de dag echter verkeert recht en rechtvaardigheid in een crisis. Met de muzikale geschiedenis van de Lage Landen in gedachte, hanteert Contour Biennale 8 een polyfone blik. De biënnale biedt een platform voor diverse stemmen die zich enerzijds manifesteren als een meervoudig bewustzijn, maar soms ook als een staat van onenigheid.

Contour Biennale 8 vindt plaats van 11 maart tot en met 21 mei 2017 in het Schepenhuis, De Garage (Cultuurcentrum Mechelen), en op andere locaties in Mechelen.

Zitplaatsen beperkt, graag RSVP.
Gratis toegang