Witte de With nodigt je uit voor de opening van onze nieuwe tentoonstellingen, wees welkom op donderdag 26 januari voor de VIP Preview tussen 16:00 - 17:00 uur en de opening vanaf 17:00 uur.

Eric Baudelaire — The Music of Ramón Raquello and his Orchestra

The Music of Ramón Raquello and his Orchestra is de grootste monografische presentatie van het werk van Eric Baudelaire (1973) tot nu toe, waarin ook zijn nieuwste speelfilm Also Known As Jihadi te zien is. Uit het oeuvre van Baudelaire spreekt zijn interesse in de wijze waarop kwesties als radicalisering en geweld door of tegen de staat overgebracht worden via film en fotografie. De tentoonstelling omspant meer dan tien jaar aan installaties, prints, fotografie en films, en volgt Baudelaires aanhoudende zoektocht naar een treffende verbeelding van de vaak catastrofale complexiteit van het moderne leven. De tentoonstelling is gebaseerd op een terugkerende kerngedachte in Baudelaires werk, namelijk het begrip ‘terugkeer’. Hierdoor worden historische trajecten meermaals bezocht, en dit wordt zowel weergegeven in de kunstwerken zelf als gedupliceerd door de ruimtelijke realisatie ervan.

Klik hier voor meer informatie.

Laure Prouvost — the wet wet wanderer onderdeel van Para | Fictions

the wet wet wanderer, een nieuw werk van Laure Prouvost, vertrekt vanuit een passage uit haar magnum opus, de speelfilm The Wanderer. Deze film is een vertaling van kunstenaar Rory Macbeths misvertaling van de originele Duitse uitgave van Kafka, die hij onder handen nam zonder kennis van het Duits of zelfs maar een woordenboek. In het gedeelte ‘wet sequence’ (natte reeks) volgen we de ontwikkeling van Gregor, een gekwelde schrijver die zijn papier bekladt met inktvisinkt; een roman is in de maak, een brein ontrafelt zich, tijd loopt vast, dijdt uit en gaat over de kop.

Klik hier voor meer informatie.