De in New York gevestigde schrijver en kunstenaar Emily Segal leest fragmenten voor uit haar roman in wording. Deze fragmenten zijn momenteel te zien in de tentoonstelling Foreword. Ze wordt vergezeld door kunstenaars Calla Henkel en Max Pitegoff om de teksten en de tentoonstelling te bespreken. Ook zullen zij ingaan op hun ideeën over creatieve start-upbedrijven en hun gedeelde opvattingen, taalgebruik en ficties, die centraal staan in de tentoonstelling.

Emily Segal (1988) is een kunstenaar uit New York en de voormalig creatief directeur van Genius. Ze is mede-oprichter van K-HOLE, een trend voorspellende groep en kunstenaarscollectief. Eerder was Segal strateeg voor branding projecten voor commerciële bedrijven bij Wolff Olins. Ze heeft diverse lezingen gegeven over de consumptie cultuur bij onder andere de DLD conferentie, MoMA PS1, de Serpentine Gallery, en TEDxVaduz.
Om kaarten te bestellen kunt u op onderstaande knop klikken:

Para | Fictions

Foreword is onderdeel van Para | Fictions, een serie die ontsproot uit de bijzondere overeenkomsten van literatuur en beeldende kunst in de hedendaagse cultuur. Als zowel kunst als literatuur vormen van denken zijn, wat ontstaat of gaat verloren in kruisbestuivingen, vertalingen en interactie tussen de twee? Deze reeks van voortdurend onderzoek op de begane grond stelt vragen als deze centraal via de praktijk van tien kunstenaars; Daniel Dewar & Grégory Gicque, Calla Henkel & Max Pitegoff, Mark Geffriaud, Laure Prouvost, Oscar Santillan, Dineo Seshee Bopape, Lucy Skaer and Rayyane Tabet. Elk project gaat uit van een andere artistieke methodologie, die volgt uit een combinatie van de visuele interesses en literaire achtergrond van elke kunstenaar, om te onderzoeken hoe levensvatbaar het is ‘referentie’ als ‘vorm’, en ‘vertaling’ als ‘co-auteurschap’ te zien.

—Ondersteund door

AMMODO