Een presentatie door curator Agustín Pérez Rubio over het werk van kunstenaar Claudia Andujar, de in Zwitserland geboren Braziliaanse fotograaf en activist die een groot deel van haar leven wijdde aan de indianenstammen in het Braziliaanse Amazonewoud. Georganiseerd in samenhang met Een tentoonstelling met installaties door Susana Mejía, Pamela Rosenkranz en Anicka Yi.

Andujar werd in 1931 in Zwitserland geboren en woont en werkt al sinds 1954 in Brazilië. Ze begon als fotojournalist en documenteerde het dagelijks leven van inheemse gemeenschappen in de Amazone, waaronder de Carajá. In de jaren zeventig begon ze met het documenteren van het leven van de Yanomami-gemeenschappen en met name met het vastleggen van de effecten van mijnbouw in de Amazone, waaronder ontbossing en sociale verplaatsing.
 
De fotografie van Claudia Andujar is te zien geweest in vele solo- en groepstentoonstellingen in musea en tijdens internationale programma's, zoals in de Fondation Cartier in Parijs, Pinacoteca do Estado de São Paulo en de Biënnale van Istanbul. Het is ook opgenomen in de collecties van het Museum of Modern Art in New York en het George Eastman House in Rochester, naast andere instellingen. Door de jaren heen zijn haar foto's gepubliceerd in verschillende tijdschriften, zoals Aperture, Life en Setenta. INHOTIM in Brazilië heeft een speciaal paviljoen voor haar werk.

Agustín Pérez Rubio was artistiek directeur van MALBA, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA) in Argentinië, van 2014 tot en met mei 2018, waar hij een grote tentoonstelling organiseerde van Claudia Andujar, naast verschillende andere projecten. Daarvoor, van 2002 tot 2013 was hij directeur en hoofdconservator van het Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC) in Spanje, waar een belangrijke collectie hedendaagse kunst werd opgebouwd en waar hij monografische tentoonstellingen organiseerde van onder andere Lara Almarcegui, Elmgreen en Dragset, Pierre Huyghe, Julie Mehretu en Sejima + Nishizawa / SANAA