De workshops en leesgroepen van Deirdre Donoghue’s onderzoeksproject (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge worden a.s. zaterdag 21 juni afgesloten met een informele midzomeravondviering. Deze avond wordt ook de nieuwe internationale m/other voices foundation gepresenteerd. De stichting richt zich op drie onderdelen, namelijk ‘Art, Research and Theory’, ‘Dialogue’ en ‘Community Involvement’, en Deirdre Donoghue belicht de activiteiten, organisatiestructuur en doelstellingen van de stichting die avond nader.

De Midsummer Eve’s Potlatch is gebaseerd op het gemeenschappelijke gebaar van het delen van voedsel, en op het economische systeem van ‘geven’. Behalve een gemeenschappelijke maaltijd, wordt de avond verder ingevuld met een lezing door Paula Mc Closkey (onderzoeker en schrijver, Verenigd Koninkrijk) over haar onderzoek naar ‘maternal encounters’ en Bracha L. Ettingers (kunstenaar, filosoof, Israel) theorie over de ‘matrixial borderspace’. Hierna presenteert de Nederlandse kunstenaar Witta Tjan een werk in ontwikkeling, getiteld ‘What Passes When Watching.’

Er is ook een (m)other voices reader beschikbaar. Deze kan opgevraagd worden door een e-mail te sturen naar [email protected], maar zal die avond ook in te zien zijn.

Programma 21 juni:

16:30 uur Inloop
17:00 uur Welkomstdrankje & launch van de m/other voices foundation, Deirdre M. Donoghue
17:30 uur ‘Art, Maternal and Matrixial Encounters’, Paula McCloskey
18:30 uur Diner
20:00 uur ‘What Passes When Watching’, Witta Tjan
20:30 uur Midzomeravond kampvuur en gesprek
22.00 uur Einde

U kunt zich aanmelden voor dit event door een e-mail te sturen naar [email protected]. In de bevestiging ontvangt u meer informatie over de locatie en route.