Curator Zoë Gray en de Rotterdamse beeldend kunstenaar Jay Tan nodigen je uit in de bibliotheek van Witte de With voor een aangename ‘crafternoon’ bij de tentoonstelling Making is Thinking.

Een informele zoektocht naar de betekenis van ‘maken’ gerelateerd aan werken, kunst en ambacht. Met aandacht voor: de hernieuwde interesse voor het ambacht met name in de hoek van het politieke activisme (het zogenaamde ‘craftivism’); de verhouding van het ambacht tot de beeldende kunst, hobbies en ander tijdverdrijf; en hoe samen iets maken nog altijd een aantrekkelijke sociale aangelegenheid is.

Iedereen is welkom en de entree is gratis. Neem iets mee dat je aan het maken bent of pas gemaakt hebt – bij wijze van introductie. De discussie wordt in het Engels gevoerd.

Jay Tan is onlangs afgestudeerd aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Zij onderzoekt wat zij noemt “pottering about”, waarmee ze refereert aan activiteiten die niet zozeer met werken of kunst te maken hebben, maar eerder een actieve vorm van tijdverdrijf zijn. Haar werk is deze maand te zien in Rongwrong in Amsterdam (19 februari – 6 maart 2011).