Najendra Caldera
M
M
Najendra Caldera

Nash Caldera is een visueel en performancekunstenaar (Willemstad, Curaçao, 1991). In haar werk onderzoekt ze haar identiteit als Black Queer Woman. Door haar identiteit te verkennen, raakt ze de onderwerpen van het koloniale verleden en hoe het nu een rol speelt in ons leven nu in dit postkoloniale tijdperk.

Door dit te doen, probeert ze ook een veilige ruimte voor zichzelf te creëren en ervaringen te creëren en over zichzelf te onderwijzen in relatie tot haar cultuur. Religie, met name Afro-Caribische religie zoals Santeria, is visueel erg aanwezig in haar werken, maar ook bijgeloof waarmee ze is opgegroeid is erin verwerkt.

Onlangs is ze begonnen met het verkennen van de talen die ze domineert en hoe ze vertalen in haar geest (de vertaling van verschillende verbale talen in gedachten). Ze probeert haar gevoelens te vertalen in ervaringen, zodat anderen emotioneel kunnen worden geactiveerd.

Performancekunst, fotografie, installatie, collage en video zijn haar favoriete media. In haar uitvoeringen creëert ze rituelen die verschillende onderwerpen raken, de subjectiviteit van haar werken maakt het gemakkelijk voor mensen om te relateren, omdat haar uitvoeringen mensen VOELEN.