Ding Liu
M
M
Ding Liu

Liu Ding (geb. 1976, China) is een kunstenaar en curator woonachtig in Beijing. Liu’s artistieke praktijk omvat installaties, schilderijen, fotografie en het ontwerpen van theaterdecor.

Met zijn werk plaatst Liu Ding vraagtekens bij de conventionele uitgangspunten rondom de status van de kunstenaars, kunstwerken, alle betrokkenen bij de productie van kunstwerken, galeries en musea, verzamelaars en het publiek, enzovoort. Lui Ding’s creaties en reflecties zijn dan ook vaak theoretisch en kritisch geladen.

In 2009 vertegenwoordigde Liu Ding China tijdens de 53ste Biënnale van Venetië. Zijn werk werd getoond bij instituten als het Turner Museum en Arnolfini Gallery in het Verenigd Koninkrijk, de Kunsthalle Wien in Oostenrijk, het Astrup Fearnley Museum of Modern Art in Noorwegen, het Sao Paolo National Museum of Art in Brazilië, het Center for Art and Media Karlsruhe in Duitsland, het RasquArt Center in Zwitserland, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo in Italië, het Seoul Municipal Museum of Art in Korea, de Luggage Store Gallery in San Francisco, het Iberia Center for Contemporary Art in Beijing, het Shanghai Contemporary Museum of Art, en het Guangdong Museum of Art in Guangzhou, China.