Deze collectie van zines wordt uitgegeven in twee edities, en bestaat uit nieuwe en oude uitgaven van zine-makers uit Noord Amerika en Europa. De collectie is op alfabet georganiseerd, van Toronto’s 88 Chins tot Dean Sameshima’s zine Young Men at Play.

De verzameling, die in totaal meer dan 400 pagina’s telt, varieert van uitvoerige bibliografieën en prikkelende overzichten van meer dan 120 zines, tot een selectie van illustraties en beschrijvingen van zine-makers, herdrukken van belangrijke artikelen uit en over queer zines, een index met belangrijke zine-archieven en een lijst van distributeurs over de hele wereld. De publicatie bevat ook een interview uit 1980 met Boyd McDonald door Vince Aletti, Bimbox’s pop up genitalia (helaas niet zichtbaar hier), Adam Blocks vroege teksten over zines van the Advocate en fragmenten uit interviews met GB Jones, Vaginal Davis en Bruce LaBruce. De eerste editie is een vernieuwde en gecorrigeerde versie van Queer Zines uit 2008. De twee editie is een toevoeging hierop met meer dan 30 recente titels en 14 nieuwe essays, waaronder werken van Bruce LaBruce, Edie Fake, K8 Hardy, en Scott Treleaven.

Deze tweede herziene en uitgebreide editie van Queer Zines wordt gepubliceerd naar aanleiding van de tentoonstelling The Temptation of AA Bronson (6 september 2013 – 5 januari 2014) in Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam.
Eerder begeleidde deze publicatie de tentoonstelling QUEER ZINES tijdens de New York Art Book Fair (23-26 oktober 2008). De tentoonstelling bestond uit een selectie uit de privé collectie van Philip Aarons en Shelley Fox Aarons.