Programma—Futurosity Summit
M
M
Futurosity Summit
18 – 19 mei 2016

In het kader van Futurosity, een jaar durend project van Kunstblock in samenwerking met kunstenaar en schrijver Douglas Coupland, zal de tweedaagse Futurosity Summit onze relatie tot het begrip toekomst op scherp zetten. Steeds vaker roepen we om alternatieve visies op de toekomst, of het nu gaat over de toekomst van de stad of op een andere schaal. De vraag is welke inspirerende verhalen en beelden nog onze visie en verbeelding kunnen aanwakkeren. In plaats van het schetsen van mogelijke utopieën zal tijdens dit symposium worden onderzocht welk artistieke of fictieve taal ons aanknopingspunten biedt om een beeld te vormen van de toekomst voor de 21ste eeuw. De titel van de summit is afgeleid van Douglas Coupland's gelijknamige essay waarin hij vraagt: ‘How much future can our brains accept before they explode or implode?’.

De Futurosity Summit markeert het einde van het Futurosity project - onderdeel van Rotterdam viert de stad! - en biedt een tweedaags programma met lezingen, workshops, tours en debatten door kunstenaars, schrijvers en denkers. In aanvulling op Witte de With's programma, dat bestaat uit een keynote lezing door schrijver en kunstenaar Douglas Coupland samen met schrijver Shumon Basar en een workshop door Julieta Aranda (kunstenaar) en Doreen Mende (Curator en Onderzoeker Goldsmiths, University of London), zijn er bijdragen van Max Dovey & Manetta Berends (kunstenaars), Helen Hester (hoofd van de afdeling Film en Media aan de Universiteit van West London), Charlie Koolhaas (kunstenaar en schrijver), Dennis Muñoz Espadiña (kunstenaar), Willem Schinkel (professor Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Lukas Simonis (muzikant), Elfie Tromp (schrijver), Tommy Ventevogel (theaterschrijver) en Liesbet van Zoonen (professor Sociologie en decaan van de Erasmus Graduate School of Social Sciences en Geesteswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Klik hier voor het gehele programma.

Kunstblock is de naam van het samenwerkingsverband van kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie.

Futurosity is onderdeel is van Rotterdam viert de stad! (kijk voor het volledige programma op www.rotterdamviertdestad.nl) en wordt ondersteund door The Art of Impact.