Programma—Benefietavond
M
M
Benefietavond
6 september 2012 – 8 oktober 2015

Witte de With Center for Contemporary Art (Rotterdam) en de Appel arts centre (Amsterdam) organiseerden van 2012 tot en met 2015 een benefietavond voor kunstverzamelaars, galeriehouders en andere betrokkenen die de twee instituten een warm hart toedragen.

BENEFIETAVOND 2015
Op donderdag 8 oktober 2015 vond de jaarlijkse Benefietavond van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats, bij Undercurrent in Amsterdam. Deze Benefietavond – bedoeld om particuliere financiering voor toekomstige tentoonstellingen, publieke programma’s en publicaties te stimuleren – stond in het teken van de jubilea van beide instellingen: vijfentwintig jaar Witte de With Center for Contemporary Art en veertig jaar de Appel arts centre. Meer dan 170 gasten – verzamelaars, kunst professionals, kunstenaars en andere weldoeners – waren aanwezig om beide instituten te ondersteunen.

BENEFIETAVOND 2014
Op 2 oktober 2014 vond de jaarlijkse Benefietavond en veiling van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats aan boord van het SS Rotterdam, het historische schip van de Holland-Amerika lijn. De avond bood een keynote speech van de filantropische verzamelaar Francesca von Habsburg, oprichter en voorzitter van Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TBA21, Wenen) en een performance van electroclash zangeres Peaches. De veiling bestond uit werken van 23 hedendaagse kunstenaars.

BENEFIETAVOND 2013
Op donderdagavond 10 oktober 2013 vond de Benefietavond van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats in Sea Palace, Amsterdam. Het programma van de avond bestond uit diverse onderdelen en werd geleid door ceremoniemeester Huib Haye van der Werf (curator bij TAAK). Voorafgaand aan het diner gingen de Belgische kunstenaar Luc Tuymans en Lex ter Braak, directeur van de Jan van Eyck academie in gesprek over het belang van presentatie-instellingen. De scenografie tijdens de avond werd verzorgd door kunstenaar Gerald van der Kaap, en de muziek door kunstenaar Wendelien van Oldenborgh. Na het diner presenteerde Alexandra Bachzetsis een performance, bestaande uit een video-installatie en live optreden waarin de directeuren van beide instellingen een dansante rol speelden. Het werk van Bachzetsis was tevens het eerste kunstwerk dat op de daaropvolgende benefietveiling werd aangeboden. De veiling werd georganiseerd met medewerking van veilinghuis Christie’s Amsterdam. Jop Ubbens, directeur van Christie’s, was veilingmeester.

BENEFIETAVOND 2012
Donderdagavond 6 september 2012 vond de Benefietavond van Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre plaats op een unieke locatie: Atelier van Lieshout. Het programma bestond uit diverse onderdelen, waaronder een speech van Chris Dercon en een veiling van een aantal kunstwerken met medewerking van Christie’s.

—Partners

De Appel