De hedendaagse kunst kenmerkt zich door grote fluïditeit. Categorale disciplines zoals architectuur, film en de beeldende kunsten versmelten. Wat overblijft is ruimte. In space geven tien kunstenaars en een kunstenaarscollectief uiteenlopende inzichten in het begrip ruimte, hier omschreven als de plaats waar kunst wordt gemaakt en getoond, maar ook als de mentale en culturele omgeving van de kunstenaar.

Sommigen, zoals Laura Emsley, verkennen de kleine intieme ruimte, de individuele bewegingsvrijheid. Anderen, waaronder Matthew Geller, onderzoekt de ruimte als ordeningsprincipe, als een te bebouwen leegte. Een derde groep, waarin Roland Herzog, beziet de grote, atmosferische ruimte, de buitenaardse werkelijkheid. Allen dragen ze bij aan de belangrijkste ruimte, de tussenruimte, waarin ruimte een beeld van de verschuivende hedendaagse kunstpraktijk schetst door werken met elkaar te verbinden en associëren, elkaar te laten weerspreken en verrijken.

Naast bestaande werken en ‘works in progress’, presenteert space vele nieuwe, speciaal voor space gemaakte contributies.