Polder Cup was onderdeel van Morality – Between You and I, een gezamenlijk project van SKOR en Witte de With, dat plaatsvond tussen het najaar van 2009 en het najaar van 2010.

Polder Cup was een project op locatie van de Spaanse kunstenaar Maider López. De gevel van Witte de With fungeerde als een reusachtige oproep om mee te doen aan een eendaags voetbalkampioenschap in de polders van Ottoland (gemeente Graafstroom) dat met groot succes plaatsvond op 4 september 2010.

Anders dan gebruikelijk wordt López’ voetbalveld doorsneden door sloten, zodat de normale spelregels niet meer gelden en de spelers worden uitgedaagd om nieuwe strategieen uit te vinden. De locatie creeert niet alleen een ongewone situatie, ze verwijst ook naar de historische Nederlandse strijd tegen het water en de poldermentaliteit die daaruit is ontstaan. López hoopt met dit project de polders een andere functie te geven, voorbij het historisch en agrarisch gebruik: ruimte bieden aan een publieksevenement in de vorm van een sportwedstrijd. De polder verandert door de deelname van voetballers en toeschouwers van alle rangen en standen van gedaante, zodat zijn functie open komt te liggen voor nieuwe interpretaties en een nieuwe kijk op onze omgeving.

Maider López richt zich met haar projecten op de intrigerend humoristische of buitengewone verborgen kanten van het gewone en voor de hand liggende. Zo creeert zij evenementen en situaties waarin individuen elkaar ontmoeten via een gemeenschappelijke taal, in dit geval die van het voetbal. Polder Cup was zo’n moment waarop diverse maatschappelijke groepen werden samengebracht via sport en spel en sociale interactie.

Polder Cup was onderdeel van Between You and I, een gezamenlijk project van SKOR en Witte de With, dat plaatsvond tussen het najaar van 2009 en het najaar van 2010. Voor dit project kregen vier internationale kunstenaars opdracht om een voorstel te doen voor een interventie aan de buitengevel van Witte de With in de vorm van een kritische interface naar de stedelijke omgeving van de stad Rotterdam. Between You and I reflecteerde op de betekenis van moraliteit en nodigde uit tot een actieve bijdrage van het publiek aan het debat over hedendaagse kunst in de openbare ruimte.

Samengesteld door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en Witte de With (Centrum voor Hedendaagse Kunst)

Deelnemende kunstenaars: AES+F, Isa Genzken, Maider Lopez en Ayse Erkmen.