Catriona Jeffries gaat in gesprek met Witte de Withs directeur Nicolaus Schafhausen. Samen kijken zij naar impact die een kleine groep kunstenaars op het culturele imago van een stad kan hebben en doen ze een poging de waarheid achter Vancouvers huidige kunstzinnige hipheid te achterhalen.

Vanaf het eind van de jaren 60 vestigden zich steeds meer kunstenaars in Vancouver, waaronder Ingrid Baxter, Ian Wallace en Jeff Wall. Catriona Jeffries, een van de meest bekende galeriehouders in Vancouver, was getuige van de invloed van deze vooruitstrevende generatie conceptuele kunstenaars op de volgende generaties.

Catriona Jeffries startte in 1994 met een ambitieus tentoonstellingsprogramma in de buurt van Granville Street, Vancouver. In 2006 verhuisde de galerie naar een tentoonstellingsruimte van 1950 vierkante meter op 274 East 1st Avenue, waar zij haar project verder uitbreidt. Catriona Jeffries speelt een belangrijke rol in de carrieres van beginnende kunstenaars door hen de kans te bieden zich te bewijzen. Jeffries legt en onderhoudt contacten tussen de kunstenaars van de galerie en internationale kunstinstellingen en collecties. Door haar tentoonstellingsprogramma, off-site projecten en publicaties – uitgebracht door CJ Press – levert de galerie een belangrijke bijdrage aan het internationale kunstdiscours. Naast Brian Jungen vertegenwoordigt Catriona Jeffries ook Damian Moppet (afgelopen zomer te zien in Witte de Withs Don Quijote), Gareth Moore en Alex Morrisson (te zien in Wiite de Withs recente tentoonstelling Street: behind the cliché).