Rotterdam – Sensitive Times is de vierde in een serie portretten over de stad Rotterdam, in boekvorm, die Witte de With Center for Contemporary Art uitgeeft in samenwerking met kunstenaars die zich vooral bezighouden met het medium fotografie.

De omslag van het boek toont Van de Vens foto Berlin, 02/10/2012 (die Freiheit). Deze foto is momenteel ook te zien in de ramen van de gevel van het Goethe Institut in Rotterdam (nog te zien tot 30 september 2014).

In ‘Berlin, 02/10/2010 (die Freiheit)’ laat Lidwien van de Ven een doorkijk zien naar de zaal in Berlijn waar later Geert Wilders—op verzoek van voormalig CDU-lid en oprichter van ‘Die Freiheit’, René Stadkewitz—zijn eerste toespraak in Duitsland zal houden ter ondersteuning van de partij. Het optreden maakte deel uit van het programma van Geert Wilders’ ‘International Freedom Alliance’, waarmee hij zijn visies internationaal wil verspreiden.

Het programma van deze presentatie bij het Goethe Institut bestaat uit een korte introductie van het boek door Witte de With’s Managing Curator Amira Gad, zij was ook hoofdredacteur van het boek. Deze introductie wordt gevolgd door een paneldiscussie, waarin zowel het boek zelf, als de bredere sociale en politieke context worden besproken, ook in relatie tot de recente politieke ontwikkelingen in Europa.

Kunstfenster # 03 | Goethe Institut

Nog te zien tot 30 september 2014
Lidwien van de Ven: Berlin, 02/10/2010 (die Freiheit)
In samenwerking met Het Wilde Weten
Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam