De discussieforums zijn ontworpen voor het uitwisselen van ideeën die onze naamsverandering helpen vormgeven. Het zijn gerichte en gemodereerde sessies die dieper ingaan op de belangrijkste vragen. De belangrijkste vragen zijn; Hoe kan onze instelling transformeren? Hoe hangt dit samen met sociale transformatie? En welke naam kan helpen om dit te realiseren?

De Forums zijn gericht op drie onderwerpen:

Erfenissen en toekomstbeelden

Saturday 29 August 2020: 11am – 1pm (NL), 3 – 5pm (EN)

Deze twee forums worden gehouden in Rotterdam en richten zich op hoe historisch bewustzijn deel uitmaakt van onze naamsverandering. Als we de naam "Witte de With" schrappen, hoe blijft dan historisch bewustzijn behouden en hoe informeert het historisch bewustzijn onze transformatie?

Gemodereerd (in NL) door marjolijn kok, een kunstenaar, hedendaags archeoloog en de archivaris van onze instelling; en (in EN) door Rolando Vázquez Melken, associate professor en diversity fellow aan University College Roosevelt en verbonden als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.

Naamgeving en communicatie

vrijdag 11 september 2020: 19 – 21 uur (EN)

Dit forum richt zich op hoe de keuze over de naam zich verhoudt tot de institutionele identiteit. Wat was de institutionele identiteit en hoe ziet deze eruit in de toekomst? Hoe is deze identiteit onderdeel van sociale transformatie en herwaardering? Tijdens dit forum zullen kleinere groepen gevormd worden. Dit forum is online bij te wonen via Zoom.

Gemodereerd door Prem Krishnamurthy, een ontwerper, curator, docent, schrijver en partner in de multidisciplinaire ontwerpstudio Wkshps in New York en Berlijn.

Betrokkenheid en verandering

zaterdag 19 september 2020: 11 – 13 uur (NL), 15 – 17 uur (EN)

Deze twee forums worden gehouden in Rotterdam en richten zich op de wijze waarop onze institutionele transformatie verbonden is met maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijke verandering. Wie hebben we in het verleden geëngageerd, wie kunnen we in de toekomst engageren en hoe maakt onze naam deel uit van deze verandering?

Gemodereerd door Quincy Mahangi van Guestwise, een adviesbureau dat bedrijven begeleidt bij het creëren van een publiek/gastervaring door middel van een mensgerichte mentaliteit.

*NB: Mocht het niet mogelijk zijn om de forums live te organiseren dan zullen deze online plaatsvinden.