Hannah Kalverda (deeltijd student Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) en Lucy May van de Laak (student Autonome Beeldende Kunst) hebben in de afgelopen weken hard gewerkt aan een op maat gemaakte interactieve rondleiding door de tentoonstelling Tulkus1880 to 2018 van kunstenares Paola Pivi. De rondleiding is ontwikkeld voor een wel heel bijzondere groep bestaande uit senioren (Pluspunt, Rotterdam) en eerstejaars leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam.

Tijdens de‘kunstconfrontatie’ tussen senioren en leerlingen die dinsdag 23 april a.s. plaatsvindt, gaan de deelnemers in teams actief aan de slag in de tentoonstelling. De uitkomst van deze uitwisseling dient als uitgangspunt voor een dialoog tussen generaties over de thematiek van de tentoonstelling. Nieuwsgierig hoe het is gegaan? Houd dan onze website en social media de komende week goed in de gaten voor foto’s, verslag en quotes!

Het (Museum)Gidsen Project is een samenwerking tussen de Willem de Kooning Academie en vier Rotterdamse kunstinstellingen: Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Fotomuseum, TENT. en Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst. In 2013 nemen er negen studenten van de opleidingen Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en Autonome Beeldende Kunst deel aan het project. Gedurende een periode van vier weken in april werken ze toe naar het zelfstandig geven van een interactieve rondleiding in één van de vier instituten.