Gegeven de complexe en gelaagde relatie tussen educatie en het thema moraliteit, belooft Morality een unieke en spannende ruimte te openen voor ander, en misschien meer amorf, publiek dan gewoonlijk. Het webplatform is dan ook van vitaal belang voor de productie en extensie van het discours dat Morality wil bewerkstelligen.

Naast contributies van Witte de Withs staf en genodigden, wordt het publiek aangemoedigd om eigen inhoud aan Morality toe te voegen, door het uploaden van teksten, beelden, video’s en audiofragmenten en het reageren op bijdragen van anderen. Het webplatform is verder nauw gelieerd aan ‘real life’ projecten en probeert op die manier interactie met bezoekers te intensiveren. Zo worden lezingen en andere events live uitgezonden, worden ontwikkelingen en resultaten van verschillende projecten getoond en artistieke processen zichtbaar gemaakt om zo een sterke interactieve band te creëren met het publiek.

Het webplatform onderzoekt de potentie van directe communicatie tussen Witte de With en het publiek en hoe de betrokkenheid van publiek bij het programma kan worden vergroot. Tegelijkertijd moet het webplatform diverse niveaus en vormen van engagement voor allerlei publieksgroepen met elkaar laten integreren, van discours tot simpele observaties. Deze verschillende lagen zijn op het webplatform te onderscheiden door vijf vormen van gebruikers, het onderscheid is gemaakt op basis van het type betrokkenheid.

  • Observers. De activiteiten van de bezoekers van het platform is in een interactieve grafiek in beeld gebracht naar aanleiding van het aantal muisklikken op een specifieke bijdrage.
  • Participants. Iedereen kan zich inschrijven voor het webplatform. Hierna kan men antwoorden op de vraag van de week, opdrachten doen, inhoud leveren en veranderen, reageren op anderen en mee discussieren. Log in en maak deel uit van Morality.
  • Guest contributors. Witte de With heeft kunstenaars,curatoren, educatoren, schrijvers, leraren en studenten uitgenodigd om deel te nemen aan het webplatform door speciale projecten te ontwikkelen, gerelateerd aan Morality.
  • The observed. Het webplatform filtert continu de wereldwijde bijdrages van de gebruikers van Twitter op specifieke kernwoorden. De Twitter gebruikers zijn zich niet bewust van het project Morality maar leveren toch een bijdrage.
  • Witte de With. De instelling maakt projecten en programma’s gerelateerd aan Morality. Ieder staflid kan zijn of haar projecten en gerelateerde onderwerpen en ideeën op verschillende manieren presenteren. Dit omvat educatieve projecten, lezingen, artistieke processen, performances, discussies en interviews.