Een middag met paneldiscussies, presentaties en lezingen over het werk van kunstenaar Isa Genzken. Met Alex Farquharson, Kasper König, Vanessa Joan Müller, Juliane Rebentisch en Karel Schampers.

Programma Isa Genzken Special
Zaterdag 24 maart, 16:00 – 20:00 uur

16:00 uur Welkomstwoord door Nicolaus Schafhausen
Introductie door Sophie von Olfers

16:30 uur Lezing door Alex Farquharson, Isa Genzken: World Receiver

17:15 uur Lezing door Juliane Rebentisch, The dialectics of beauty

18:00 uur Pauze

18:30 uur Paneldiscussie met Kasper König, Karel Schampers en Nicolaus Schafhausen. Gemodereerd door Vanessa Joan Müller

19:15 uur Borrel

Over de deelnemers:
Alex Farquharson is criticus en curator, Londen
Kasper König is de directeur van Museum Ludwig, Keulen
Vanessa Joan Müller is artistiek directeur van Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, Düsseldorf
Sophie von Olfers is assistent-curator voor Witte de With en projectcoördinator voor het Duitse Paviljoen
Juliane Rebentisch is filosofe, Berlijn
Nicolaus Schafhausen is directeur van Witte de With en curator van het Duitse paviljoen
Karel Schampers is directeur van het Frans Hals Museum, Haarlem

Het kernteam van het Duitse paviljoen bestaat uit Nicolaus Schafhausen (directeur van Witte de With), curator; Sophie von Olfers (assistent curator bij Witte de With), projectcoördinator; Paul van Gennip (adjunct directeur van Witte de With), hoofd technische verwezenlijking, samen met de Berlijnse architect Roger Bundschuh. Sven Bergmann (hoofd publiciteit K20K21, Kunstsammlung Nord Rein Westfahlen, Düsseldorf) is verantwoordelijk voor de publiciteit en Markus Weisbeck (Surface Gesellschaeft fur Gestaltung, Frankfurt) voor het grafisch ontwerp.

Het Duitse paviljoen van de 52ste editie van de Biënnale van Venetie 2007 wordt samengesteld in opdracht van en gesponsord door het Duitse Ministerie van Buitenlandse zaken en wordt medegeorganiseerd door Duitslands Instituut voor Culturele Externe betrekkingen. Hoofdsponsor van het paviljoen is de Deutsche Bank.
Media partners zijn DW-TV Deutsche Welle en Vogue Germany. Het paviljoen wordt ondersteund door AXA Art Kunstversicherung AG en gerealiseerd door het productieteam van Witte de With, Center for Contemporary Art.

www.deutscher-pavillon.org