Lezing Professor Irit Rogoff over de praktijk van veldonderzoek door kunstenaars en onderzoekers.

Door zijn gebruik van alledaagse en consumptieartikelen zoals Nike gympen wordt Jungen door sommigen geclassificeerd als een etnoloog van de hedendaagse cultuur. Professor Irit Rogoff heeft de notie van kritische etnologie uitvoerig bestudeerd. In een lezing, waarbij zij Jungens werk als uitgangspunt neemt, bespreekt zij de praktijk van veldonderzoek zoals het wordt beoefend door kunstenaars en onderzoekers.

Irit Rogoff is Professor Visual Cultures aan Goldsmiths College, University of London, waar zij tevens leiding geeft aan het project Translating the Image: Cross-cultural Contemporary Arts. Haar huidige onderzoeksproject richt zich op publieksparticipatie in hedendaagse kunstruimtes en de vraag of het mogelijk is dat het publiek een performatieve rol krijgt die onderdeel uitmaakt van de aard van de tentoonstelling.

Rogoff schrijft met regelmaat over de overlappingen van hedendaagse kunst en kritische theorie, met een specifieke nadruk op kwesties omtrent kolonialisme, culturele verschillen en performativiteit Zij is auteur van Terra Infirma – Geography’s Visual Culture (2000), redacteur van The Divided Heritage: Themes and Problems in German Modernism (1991) en samen met Daniel Sherman co-redacteur van Museum Culture: Histories, Theories, Spectacles (1994). Zij is lid van de redactie van Parallax aan de University of Leeds en de Journal of Visual Culture. Zij heeft een PhD titel en een MA van de Courthauld Institute of Art en ontving een Leverhulme beurs voor wetenschappelijk onderzoek in 2001 en een British Academy Award in 2000.