Tijdens de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) is er op iedere weekdag om 12:30 uur een High Noon.

Op donderdag 28 juni wordt de High Noon verzorgd door Witte de With Center for Contemporary Art als onderdeel van de serie Rotterdam Cultural Histories. In het kader van de veertiende editie van deze serie, die focust op Mei 1968 en de impact daarvan op Rotterdam. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de studentenprotesten in Parijs in 1968 de wereld ingrijpend veranderden. Onder het credo ‘de verbeelding aan de macht’ opstond een internationale beweging gericht op emancipatie en democratisering die de politiek en de cultuur een nieuwe dynamiek kon geven.

Samen met Joost Schrijnen en Herman Meijer zal tijdens deze High Noon vanuit het perspectief van de stedenbouw ingezoomd worden op Rotterdam, 1968, verbeelding en maakbaarheid. Wat is impact geweest van de idealen van 1968 op de ontwikkeling van de stad?

Joost Schrijnen studeerde bouwkunde in 1968 aan de TU Delft en hij was er van 2003 tot 2012 hoogleraar Stedenbouwkundig Ontwerpen Stad en Regio. Hij werkte van 1981-2001 bij de directie Stedenbouw en Volkshuisvesting in Rotterdam, de laatste tien jaar als lid van de directie; daarna was hij directeur Structuurvisie Almere en programmadirecteur voor de Zuidwestelijke Delta in het kader van het Deltaprogramma.

Herman Meijer is voormalig politicus en partijvoorzitter voor GroenLinks; van 1994 tot 2002 was hij in Rotterdam wethouder voor stads- en sociale vernieuwing.