Begin het weekend met een presentatie over het werk van de Pools-Mexicaanse kunstenaar Marcos Kurtycz (1934-1996) door zijn dochter Anna Kurtycz.

In de late jaren 60, toen kunstenaar en grafisch ontwerper Marcos Kurtycz in zijn dertiger jaren was, vertrok hij uit Polen om zijn toevlucht te zoeken in Mexico. De ‘bommen’ en metaforische ‘bombardementen’ die Kurtycz vanaf 1981 stuurde als een vorm van mail art, zijn het onderwerp van een presentatie samengesteld voor Zonder titel bij Witte de With. Kurtycz bommen, postpakketten die hij stuurde naar kunstinstellingen wereldwijd, bestonden uit tekeningen, brieven en drukwerk waarin hij kritiek uitte op het toen heersende academisme. Kurtycz verzond deze documenten naar instellingen die, in zijn ogen, vanuit een Eurocentrisch perspectief keken naar kunst uit Latijns-Amerika.

FOCUS is een serie die persoonlijke perspectieven biedt door het Witte de With-team of andere gerelateerde deelnemers over de kunstwerken op projecten die momenteel te zien zijn bij Witte de With.