Op 4, 5 en 6 februari wordt de programmering hiervoor verzorgd door gastconservator Sven Lütticken die in het kader van Life, Once More een reeks performances, gesprekken en filmvertoningen heeft geselecteerd. Vanuit verschillende disciplines zullen hieraan bijdragen worden geleverd door o.m. Barbara Visser, Tom Holert, Catherine Sullivan en Bik van der Pol.

Exploding Cinema / Internationaal Filmfestival Rotterdam

Programma tussen 15.00 en 17.00 uur. Toegang gratis.

Vrijdag 4 februari
Barbara Visser: videovertoning en toelichting
Het videowerk Lecture on Lecture with Actress (2004) van Barbara Visser reflecteert op een eerder werk van de kunstenares waarin een actrice een presentatie gaf als Barbara Visser, terwijl Visser haar dubbelganger via een ‘oortje’ haar spreektekst souffleerde.

Barbara Visser vertoont een speciale versie van de video en geeft een toelichting op haar werkwijze, die vaak de gangbare opvattingen ondermijnt over de grenzen tussen feit en fictie en tussen werkelijkheid en representatie.

Zaterdag 5 februari
Catherine Sullivan in gesprek met Tom Holert
Onder de titel ‘Tis Pity She’s a Fluxus Whore (2003) worden door Catherine Sullivan twee historisch geworden schandalen in theater en performancekunst verenigd: een opvoering van John Fords drama ‘Tis Pity She’s a Whore’ in het jaar 1943 en het ophefmakende Fluxus-festival van 1964 in Aken. Delen van het Fluxus-evenement en van Fords toneelstuk worden vertolkt door dezelfde acteur, waarbij soms een stilistische uitwisseling tussen de beide performances plaatsvindt.

Tom Holert is kunstcriticus en cultuurwetenschapper, gevestigd in Berlijn. Hij publiceert in kunsttijdschriften als Texte zur Kunst en Artforum. In 2004 was hij samensteller van de tentoonstelling The Future has a Silver Lining: Genealogies of Glamour in het Migros Museum für Gegenwartskunst in Zürich.

Zondag 6 februari
Vertoning van de nieuwe film van Eva Meyer en Eran Schaerf flashforward (2004)
Sinds 1997 werken de kunsttheoretica Eva Meyer en kunstenaar Eran Schaerf samen aan het produceren van films en hoorspelen. Hun nieuwe essayfilm flashforward (2004) zet een ongewoon acteursensemble (variërend van Elfriede Jelinek en kunstenaar Suchan Kinoshita tot Bert en Ernie) in om het idee van de ‘flashforward’ te ontwikkelen en de lof te zingen op de passie van en voor het mogelijke.

Tijdens de vertoning zijn Meyer en Schaerf aanwezig.

TENT. toont in het kader van Exploding Cinema murmur, een groepstentoonstelling gemaakt in samenwerking met curator Edwin Carels. Aan de hand van het thema van murmur wordt de ‘dialogenreeks’ Chinese Whispers georganiseerd. Van 28 januari – 1 februari, dagelijks van 15.00 – 17.00 uur in het auditorium. Gratis entree.