In dit BOEKEN-programma opent Boudou haar onderzoek naar het bijzondere leven en archief van Mehdi Ben Barka (1920-1965). Ben Barka was een politicus en pan-Afrikaan en hield zich ook intensief bezig met het literaire en culturele leven. Ben Barka staat bekend als een belangrijke figuur binnen de Marokkaanse onafhankelijkheidsbeweging en als een belangrijke aanstichter van de vermaarde Tricontinentale Conferentie van 1966 in Havana.

Als eerbetoon zal Boudou twee parallelle boekenlijsten presenteren. De eerste zal bestaan uit boeken die in bruikleen zijn bij de persoonlijke bibliotheek van Ben Barka, de tweede uit titels die Boudou's eigen onderzoek en praktijk hebben vormgegeven. Samen zullen ze reflecteren op de verbinding van onze eigen historische tijd met het revolutionaire en pan-Afrikaanse tijdperk van de jaren zestig.

Het programma wordt gepresenteerd met de steun van Institut Mehdi BEN BARKA, Mémoire Vivante, en met speciale dank aan Bachir Ben Barka.

Registreren is vereist, want de beschikbaarheid is beperkt.

BOEKEN is een maandelijkse evenementenreeks die gratis wordt gehost in MELLY. De titels die in elk programma worden geïntroduceerd, zijn te koop en vormen mede de inventaris van onze MELLY-boekhandel.

—Downloads