Witte de With wil een platform bieden aan studenten om (hedendaagse) kunst te ervaren en om ideeën uit te wisselen met elkaar én met curatoren en kunstenaars. Daarom wordt vanuit de afdeling educatie een event georganiseerd voor en door studenten. Blijf waar je bent is ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Be what you want but stay where you are’. Thema’s die in Blijf waar je bent aan de orde komen zijn tolerantie, macht, racisme en identiteit; onderwerpen waarmee je in de huidige maatschappij en het dagelijks leven geconfronteerd wordt.

Agenda

Dinsdag 15 maart 19.30 – 22.00

Brainstormavond

Vrijdag 29 april 14.30 en 16.30

Publieke rondleidingen door de curatoren Ruth Noack en Roger M. Buergel

Woensdag 11 mei 19.30 ? 22.00

Pre-debat

Woensdag 25 mei inloop 19.30; programma 20.00 – 22.00; borrel 22.00

Avondvullend event

Opzet programma

Brainstormavond

Op dinsdagavond 15 maart j.l. kwam een groep studenten samen in Witte de With om te debatteren over de onderwerpen uit de tentoonstelling en over de inhoud van het event. De ideeën die tijdens deze ‘denktankavond’ ontstonden vormen de basis voor het programma.

Rondleidingen

Op vrijdagmiddag 29 april geven Ruth Noack en Roger M. Buergel, de samenstellers van ‘Be what you want but stay where you are’ een rondleiding door de tentoonstelling die voor iedereen toegankelijk is. Vragen, antwoorden en discussieonderwerpen die tijdens deze ontmoeting ontstaan vormen de basis voor het pre-debat.

Pre-debatavond

Voor de week daarna, op woensdag 11 mei, nodigen we je uit om in kleine kring na te praten over de rondleiding en tegelijkertijd een voorschot te nemen op het publieke, avondvullende event op woensdag 25 mei. Jouw stem telt: de onderwerpen die het meest leven zijn het uitgangspunt voor het event.

Event ‘Blijf waar je bent’

Op 25 mei is het dan zover: een openbaar en grootschaliger samenkomst van studenten.
– De kunstenaar Wendelien van Oldenborgh bekijkt, beluistert en bediscussieert samen met het publiek haar werk The Basis for a Song.
– Scep en DJ Fader, twee performers uit de Rotterdamse hiphopscène, geven een muzikaal startschot voor het debat. Hun maatschappijkritische teksten zijn gebruikt in het werk van Wendelien. Zij dragen onder andere hun ‘manifesto’ voor.
– Het debat wordt geleid door Farid Tabarki. Farid is politicoloog en redactielid bij Coolpolitics. Een panel bestaande uit studenten begint het debat. Voor het publiek geldt: discussieer mee!
– We sluiten af met een borrel. Dé gelegenheid om elkaar persoonlijk te spreken.

Kosten: gratis, voor alle onderdelen graag apart reserveren

Heb je vragen of wil je reserveren, e-mail of bel met Marieke Heuvelman via [email protected] of 010 4110144.
Informatie over “Be what you want but stay where you are” vind je bij projecten.