Anders dan gebruikelijk wordt Lopez’ voetbalveld doorsneden door sloten, zodat de normale spelregels niet meer gelden en de spelers worden uitgedaagd om nieuwe strategieen uit te vinden. De locatie creeert niet alleen een ongewone situatie, ze verwijst ook naar de historische Nederlandse strijd tegen het water en de poldermentaliteit die daaruit is ontstaan. Lopez hoopt met dit project de polders een andere functie te geven, voorbij het historisch en agrarisch gebruik: ruimte bieden aan een publieksevenement in de vorm van een sportwedstrijd. De polder verandert door de deelname van voetballers en toeschouwers van alle rangen en standen van gedaante, zodat zijn functie open komt te liggen voor nieuwe interpretaties en een nieuwe kijk op onze omgeving.

Between You and I is een gezamenlijk project van SKOR en Witte de With, dat plaatsvindt tussen het najaar van 2009 en de zomer van 2010. Voor dit project krijgen vier internationale kunstenaars opdracht om een voorstel te doen voor een interventie aan de buitengevel van Witte de With in de vorm van een kritische interface naar de stedelijke omgeving van de stad Rotterdam. Between You and I wil reflecteren op de betekenis van moraliteit en uitnodigen tot een actieve bijdrage van het publiek aan het debat over hedendaagse kunst in de openbare ruimte.

Polder Cup wordt ondersteund door SEACEX (State Corporation for Spanish Cultural Action Abroad), the Directorate General for Cultural and Scientific Relations en the Spanish Ministry of Foreign Affairs and Cooperation, Stichting Doen, VSB Fonds en Cultuurfonds BNG. Met dank aan de Gemeente Graafstroom, Ottoland en alle deelnemende organisaties.