Lezing door Johannes Grenzfurthner/ monochrom (schrijver/kunstenaar, Wenen) en de launch van het vijfde nummer van het Brusselse Code Magazine.

Arse Elektronika. Or: What’s pr0nnovation?

19:30 – 20:30 uur

Van een grotafbeelding van een vulva tot de allernieuwste internet porno; technologie en sexualiteit is altijd met elkaar verbonden geweest. De geschiedenis duidt aan dat seks een belangrijke rol blijft spelen in technologische vooruitgang. Gaat het te ver om ervan uit te gaan dat onderzoek in nanotechnologie en genetische manipulatie beïnvloed wordt door onze seksuele behoeftes? Chirurgische ingrepen op onze seksorganen zijn bijvoorbeeld niet langer ongewoon. De vraag is niet óf deze technologieën onze menselijkheid beïnvloeden, maar hoe?

Presentatie Code #5

20:30 – 21:30 uur

Code Magazine presenteert haar nieuwste uitgave waarin het ‘vleselijke’ wordt onderzocht aan de hand van het ‘corpus’ van verschillende opkomende kunstpraktijken.

Code magazine is een tweejaarlijks verschijnend tijdschrift gewijd aan de voorhoede van de internationale en Belgische kunstscene, uitgegeven door een Brussels curatorencollectief. 5000 exemplaren worden verspreid in België, Frankrijk, Luxembourg en Zwitserland. Tijdens de presentatie van de nieuwe uitgave van Code in Witte de With, introduceert het team hun project. Ook is een drietal auteurs aanwezig: Anne-Claire Schmitz, Koen Claerhoet en Stijn Maes. Aansluitend: drankjes in De Schouw, Witte de Withstraat 80.

Voor meer informatie over Code, Code #5 en download versies van uitgaven zie de website www.codemagazine.be.