Voor de derde presentatie in de In Light Of 25 Years reeks maakte kunstenaar Wineke Gartz twee collages waarin ze documenten uit het archief van Witte de With combineert met afbeeldingen van haar eigen werk en ander gevonden materiaal. 000 VA Auroral Blue transformeert het archief, een georganiseerd systeem, tot een stroom van beelden.

Tijdens dit event spreekt Gartz over haar werk en de vele bronnen waaruit zij putte, van brieven van kunstenaar Paul Thek en stills uit werk van Dan Graham, tot beelden gemaakt tijdens de installatie van haar eigen eerdere werk. Het werk van Gartz is voortdurend in verandering en dijt steeds verder uit, waardoor het elke lineaire interpretatie of categorie weerstaat. We nodigen u graag uit voor een intieme presentatie van haar werk en creatieproces.

Na de lezing volgt een vertoning van Dan Grahams video essay Rock My Religion (1982–84, 55:27 min.), waarin Graham de rituelen van rock en punk cultuur beschouwt als religieuze praktijken.

000 VA Auroral Blue is tot 10 mei 2015 dag en nacht te zien in de tentoonstellingsruimte op de begane grond van Witte de With.